“Tu Dia Dengan Datuk Chef Wan Sekali Dah Bunyi,Harap Acik Zaihani Ambil Semua Point Yang Ada!”-Netizen Setuju Dan Sokong Dengan Kenyataan Terbuka Chef Wan

Rasanya tidak ramai orang kenal siapakah wanita yang bernama Zaihani Zain. Katanya dia datang dari dunia fesyen yang mana dia merupakan seorang pengkritik terhadap mana-mana fesyen yang ada. Kiranya dalam dunia fesyen ramai betullah anggap dia nie GURU. Tetapi nama Zaihani Zain viral sekelip mata lantaran kerana postingnya di facebook ada mengkritik mereka yang mempunyai berat badan lebih dari 60KG.

Isu berat badan ini kalau ikut agak subjektif untuk di sebut.Ada orang berat 60KG tetapi sebab dia tinggi makanya dia tidak di lihat gemuk dan berisi. Namun kenyataannya itu telah membuatkan ramai pihak tampil memberi banyak respond dan kata mereka posting yang di buat Zaihani itu berbaurkan penghinaan kepada golongan berbadan besar sedangkan mereka yang berbadan besar ini ramai dari kalangan selebriti dan orang kaya yang menjadi pelanggan tetap satu-satu jenama fesyen mahal.Kan?

Salah seorang selebriti yang memuat naik komennya sendiri tentang apa yang di katakan oleh Zaihani itu ialah Datuk Chef Wan. Komennya panjang namun penuh dan padat dengan point yang sangat bernas.

Kata Chef Wan melalui akaun Ignya,“Dari kita maki hamun orang yg kata kita ni jenis 60Kg and above tak sepatutnya pi Fashion show dan lemak2 kita ni melimpah ruah kiri dan kanan orang baik la saya tambah berat 2 kg lagi by enjoying my Roast Chicken!🤣🤣🤣🤣🤣Dosa pun kurang!Hi macam2 dunia ini.Each week ada saja cerita sensasi or sensitive yg di viral kan.Saya juga kena belajar from all this incident at time to also zip my own mouth when it come to issues yg sensitive serta discrimination to others.

So from Crispy Chicken Rendeng we have now move to the world of fashion.This world indeed Allah jadi kan manusia mcm2 rupa and we simply cannot tell people that they dont belong here or there.We must learned to tolerate, be kind and respectful to all human beings regardless of how they look like.Ingat yang cantik itu selalu ada lah hati kita yg Allah jadi kan supaya sentiasa tanam sifat kasih sayang serta belas kasihan sesama manusia.Tak pe la saya gemuk dan perut boroi atau pun tua.

Paling tidak tak pergi fashion show saya duduk lah dapur masak dan makan sedap2.Jadi tak ada saya boleh menyakiti hati orang lain.Ingat semua hidup ini seumpama roda NOTHING STAY BEAUTIFUL FOREVER!Yang muda akan tua dan yg tua akan mati.Itu semua janji Allah yg sudah pasti!Indeed all of us out there have to learn alot in life.Tak kala kita perli org itu gemuk, tua, buruk, cacat dan mcm2 lagi di suatu hari kita juga akan sampai ke situ juga!Tak perlu tengok jauh kita pandang mak bapak sendiri di masa muda dan di hari tua mereka pun sudah cukup!Whats more beautiful is hati kita ni.”

KisahDunia.COM

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*