Malam Pertama Saya Salin Pakaian Di Bilik Lain. Gara-Gara Ini Suami Buat Sesuatu Di LUAR JANGKA !!!

Sebelum ini kita pernah terdengar mengenai kisah rumah tangga yang hanya bertahan 50 hari. Kemudian tampil seorang wanita lain yang tampil mengatakan rumahtangganya hanya bertahan 30 hari. Terbaru, seorang wanita memberitahu yang rumahtangganya hanya bertahan empat hari atas sebab yang dia sendiri tidak menjangkakan. Ikuti kisahnya:

“Di sini saya ingin berkongsi peristiwa yang baru berlaku dalam hidup saya. Saya telah bernikah pada 30 Julai yang lepas serta majlis sanding diadakan di kediaman keluarga saya.Pada keesokan harinya majlis sanding menyambut menantu diadakan pada pihak lelaki.

Saya mengakui pada malam pertama, selepas mandi saya bersalin baju di bilik lain, bila mana saya masuk suami telah tidur.Awal Ogos suami telah ke luar daerah atas urusan kerja selama dua hari. Tetapi sekembalinya suami dari luar daerah, dia telah datang ke rumah bersama dua orang lelaki. Kedua-duanya adalah ahli keluarganya.

Pada malam itu, bersamaan hari keempat kami bergelar suami isteri, dia telah menceraikan saya di hadapan ahli keluarga yang lain. Dia ceraikan saya dengan talak dua, dengan alasan tidak terima saya bersalin pakaian di bilik lain.Saya dan ahli keluarga tergamam dengan kata-kata dia. Berkali-kali kami tanyakan, adakah atas sebab itu saja?

Dia mengangguk dan berkali-kali kata ‘tidak boleh terima’.Adakah wajar dia terus menceraikan saya? Semasa dia berada di luar daerah, dia langsung tidak menjawab panggilan telefon.Adakah kesalahan saya sangat besar? Saya hanya memerlukan masa untuk menyesuaikan diri, tetapi tanpa berbincang atau bertanya dia sesuka hati menjatuhkan talak atas saya dengan alasan ‘tak boleh terima saya bersalin baju di bilik lain’?

Saya diceraikan tanpa disentuh lagi. Malam pertama kami hanya tidur sebilik, sekatil sahaja. Tiada apa yang berlaku.Sebenarnya agak pelik jua kisahnya kerana dia diceraikan atas sebab yang sangat remeh. Tetapi hati orang sukar diduga. Sebelum ini, ada juga yang menceraikan isteri kerana punggung menggerutu, seperti yang didedahkan oleh Jabatan Kehakiman Syariah Selangor pada awal tahun ini.

Ada baiknya mengenali hati budi seseorang sebelum membina rumahtangga dengannya. Selebihnya serahkan kepada takdir. Sumber: Kisah Rumah Tangga..

Seterusnya..

WAW !!! Inilah Gambar Gadis Tarzan Yang Sempat Di Tangkap Setelah Dia BERHIJRAH Ke Bandar !!!

facebook-rahmasari-dari-dusun-hujung-haratai-kecamatan-loksado-kabupaten-hulu-sungai-dalam_20160303_152346

Ingat lagi kisah Tarzan yang sejak kecil dipelihara oleh seekor gorila sehingga menjadi raja rimba..??? Wajah comot dan tidak mempunyai pakaian yang cukup. Kisah yang akan dikongsi kali ini adalah seorang gadis  yang hidup didalam hutan. anda pasti terkejut dengan penampilannya.

HULU SUNGAI DALAM – Media sosial, Facebook, baru saja dikejutkan dengan kemunculan gambar ‘gadis rimba’ nan cantik yang sedang melakukan kerja rumah di rumahnya yang sederhana. Gambar ini dimuat naik oleh Donny Sophandi di akaun Facebooknya pada tarikh 2 Mac 2016.

Gambar gadis rimba ini berjaya mendapat perhatian daripada netizen walaupun baru sehari di muat naik di laman facebook. hingga Kamis (3/3/2016) petang, gambar ini mendapat like lebih dari 500 kali, di share sebanyak lebih dari 600 kali, dan mendapat komen daripada netizen lebih dari 124 kali.

Dalam gambar ini, si gadis ‘diceritakan’ dalam sebuah mozaik berbingkai.

facebook-rahmasari-dari-dusun-hujung-haratai-kecamatan-loksado-kabupaten-hulu-sungai-dalam_20160303_152823

Bahagian atas gambar adalah gambarnya saat masih kecil, sedangkan bahagian bawah adalah gambarnya yang terbaru. Wahh… Walaupun hidup dalam hutan… Gadis ini tetap cantik…

gadis-kalimantan

12804714_1658772201064271_413049690803364702_n

Dan ini gambar terbarunya setelah gadis rimba ini berkelana ke ibu kota.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*