[VIDEO] Pasangan yang telah bercerai ini mengambil keputusan untuk melihat semua gambar sewaktu majlis perkahwinan mereka. Tak sangka ini respon mereka! Benar2 Menyayat Hati!!

“Saya rasa ada stigma pada perceraian yang selalu menjadi buruk, tidak semestinya tidak baik.”

Walaupun ada perselisihan tentang kadar perceraian sebenar di Amerika Syarikat hari ini, kebenarannya adalah bahawa banyak pasangan suami isteri akan suatu hari nanti mendapati diri mereka memfailkan. Bagi sesetengah orang, ia sangat sedih. Bagi yang lain, ini adalah bab baru yang menarik. Tetapi, bagaimanapun, anda rasa, anda perlu membuat keputusan mengenai jenis hubungan yang anda miliki dengan bekas anda.

Pasangan yang telah bercerai bersatu semula untuk melihat foto sewaktu perkahwinan mereka. Mereka berharap ia akan membantu mereka mendapatkan jejak untuk berteman semula.

Dalam video itu, Sara dan Austin berkongsi bahawa mereka bertemu melalui kawan bersama di bar dan bertunang beberapa tahun kemudian. “Ia adalah pada Malam Tahun Baru di konsert Black Rose selepas satu minum berlebihan,” kata Austin. “Saya berkata kepadanya, ‘Saya tidak mempunyai cincin, saya tidak mempunyai wang -‘”

“Tetapi saya sayang kamu dan saya mahu menghabiskan seluruh hidup saya dengan anda, adakah anda akan berkahwin dengan saya?” Tambah Sara.

Selepas mereka berkahwin, pekerjaan dan minat mereka membawa mereka ke arah yang berbeza. Mereka tidak dapat menghabiskan banyak masa antara satu sama lain. “Perkahwinan itu baik,” kata Austin. “Tetapi kita sampai ke tahap di mana kita bukan lagi pasangan suami isteri, kita hanya dua orang yang tinggal di rumah yang sama dan ia perlu berakhir, iaitu akhir bab ini.” Austin dan Sara menamatkan perkahwinan mereka pada tahun 2017.

Ketika mereka menyusun foto perkahwinan bersama mereka, mereka diingatkan akan semua kebahagiaan dalam hubungan mereka. Mereka menikmati melihat kembali hari ini dan melihat wajah-wajah rakan-rakan yang mereka tidak pernah berhubung dengan akhir-akhir ini. Memberi mereka peluang untuk bercakap antara satu sama lain tentang mengekalkan persahabatan selepas perceraian. “Saya fikir terdapat stigma yang melekat pada perceraian yang selalu menjadi buruk,” kata Sara. “Ia tidak semestinya tidak baik, anda boleh pilih bergantung pada senario ini. Hormatilah diri sendiri dan orang lain dengan sebaik mungkin.”

Sumber aplus.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*